Ζουμεροί ταραμοκεφτέδες με σταγόνες λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Τα κεφτεδάκια με ταραμά και λίγες σταγόνες λεμόνι είναι από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι γι’αυτό και σου προτείνουμε αυτή τη συνταγή ανεπ…


Τα κεφτεδάκια με ταραμά και λίγες σταγόνες λεμόνι είναι από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι γι’αυτό και σου προτείνουμε αυτή τη συνταγή ανεπιφύλακτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Είναι από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Μέσα από το argiro.gr ξεχωρίσαμε ακόμα μια συνταγή που πρέπει να πραγματοποιήσεις για να αφήσεις τους φίλους σου άφωνους!

Υλικά Συνταγής

  • 100 γραμ. ταραμάς άσπρος
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τους ταραμοκεφτέδες, βάζοντας λίγο λάδι στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο ψωμί και ρίχνουμε μέσα και τον ταραμά (αφού τον ξεπλύνουμε πρώτα με νερό). Ζυμώνουμε τα υλικά, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Μόλις ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Ωστόσο, αν θες για σβήσιμο να παρουσιάσεις και κάποιο γλυκό σου προτείνουμε αυτό τον σιμιγδαλένιο χαλβά! Δες εδώ την συνταγή!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά