Σας βρήκαμε την κορυφαία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα και είναι από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Πώς να φτιάξετε βήμα βήμα τηγανιτά καλαμαράκια με τραγανή κρούστα και μπόλικο λεμόνι!Σιγά την συντ…
Σας βρήκαμε την κορυφαία συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα και είναι από τα χεράκια της Βέφας Αλεξιάδου! Πώς να φτιάξετε βήμα βήμα τηγανιτά καλαμαράκια με τραγανή κρούστα και μπόλικο λεμόνι!
Σιγά την συνταγή θα μου πείτε.. δεν ξέρουμε να τηγανίζουμε καλαμαράκια; Κι όμως, πόσες φόρες έχουμε επιχειρήσει να τηγανίσουμε καλαμαράκια και μας φεύγει το αλεύρι και πάει στον πάτο της κατσαρόλας ή του τηγανιού; Πόσες φόρες τα καλαμαράκια τα μασάμε και δεν μασιουντε γιατί είναι σκληρά? Δεν θα θέλατε ωραιότατα καλαμαράκια τραγανιστά απ’ έξω και μαλάκα από μέσα;
Πάμε να δούμε πως θα πετύχουμε ωραιότατα τηγανιτά καλαμαράκια και σε γεύση και σε εμφάνιση!
Συστατικά
- καλαμαράκια – 1 κιλό μέτρια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- χυμό λεμόνι – 1 λεμονί
- ούζο – 1 φλυτζανακι μικρο του καφέ
- Αλάτι
- αλεύρι
- λάδι – για το τηγάνισμα ελαιόλαδο σπορέλαιο, μισό μισό