Ιταλικό γλυκό ψυγείου Bonet Dolci!


Βρήκαμε για εσάς ένα σούπερ Ιταλικό γλυκό ψυγείου που πρέπει να φτιάξετε! Είναι μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή, όπως και το μπισκοτογλυκό ψυγείου με nutella με 5 μόνο υλικά!ΥΛΙΚΑ1 φλυτζάνι μπισκότα…


Βρήκαμε για εσάς ένα σούπερ Ιταλικό γλυκό ψυγείου που πρέπει να φτιάξετε! Είναι μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή, όπως και το μπισκοτογλυκό ψυγείου με nutella με 5 μόνο υλικά!

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι μπισκότα αμαρέτι θρυμματισμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλυτζάνι καφέ εσπρέσο
6 αυγά
1½ κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Για την Καραμέλα

1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.

Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας. Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτουμε τα ¾ του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30×12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.

Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200°C . Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.

Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.

Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.

Γλυκό ψυγείου τετράχρωμο!

Μετά την λαχταριστή τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα, ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου… τετράχρωμο.

Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

Υλικά

Παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Κρέμα
3 φακελάκια σκόνη σαντιγί
400 γρ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
600ml γάλα (για την σαντιγί)
Γλάσο σοκολάτας
4 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές κακάο
100 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το μπέικιν, το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 32cm, το απλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το βρέχουμε με 1 φλιτζάνι γάλα.
Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα μέχρι που να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μισό βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τις κρέμες σκεπασμένες στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίς να ξεφορμάρουμε ρίχνουμε την σκούρα κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά καλύπτουμε με την λευκή κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνεχώς γιατί μπορεί εύκολα να πιάσει.
Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι εντελώς κρύα την ρίχνουμε στο γλυκό μας και την απλώνουμε.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά