Οι πατάτες προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδος γεύματος. Μπορείτε να τις ψήσετε, να τις μαγειρέψετε στον ατμό, να τις βράσετε, αλλά αναμφίβολα, η πιο διαδεδομένη συνταγή είναι οι τηγανητές πατάτες.
Αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό που ονομάζεται τηγανητές πατάτες, λόγω της εξαιρετικής τους γεύσης, του ευχάριστου αρώματος και της τραγανής υφής τους.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό το υπέροχο πιάτο εξακολουθεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία λόγω της ποσότητας του λαδιού που απορροφούν όταν μαγειρεύονται. Η σημερινή συνταγή που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr είναι εξαιρετική, διότι πρόκειται να μάθετε πώς να προετοιμάσετε τηγανητές πατάτες χωρίς ούτε μία σταγόνα λαδιού, ώστε να τις απολαμβάνετε όσο θέλετε χωρίς τύψεις!
- 5 έως 7 πατάτες
- 2 ασπράδια αυγών
- λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
- λίγη γλυκιά πάπρικα (για γεύση)
- λίγο αλάτι
- Πρώτα απ’ όλα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια (πάχους έως 1cm).
- Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
- Θα τις ψήσετε για 7 έως 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Έτσι λοιπόν, οι τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι είναι έτοιμες! Προσθέστε τους ό,τι θέλετε για να βελτιώσετε τη γεύση τους και απολαύστε τις! Ωστόσο, αν δε θέλετε να κάνετε σκέτες πατάτες, δείτε εδώ μια συνταγή για πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο.
Πατάτες φούρνου με φέτα – Λαχταριστή συνταγή
Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια λαχταριστή συνταγή για το εορταστικό σας τραπέζι, όπως έκανε και με το εύκολο χωριάτικο ψωμί. Φτιάξτε πατάτες φούρνου με φέτα και λίγα ακόμα υλικά. Θα ξετρελαθείτε με αυτό το φαγητό!
- 7 Πατάτες
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σκόρδο σκόνη
- Μαγιονέζα σως
- Φέτα
- Ρίγανη
- 2 κρόκους
- 1 κσ. ξύδι
- 1 κσ. μουστάρδα
- Λάδι όσο πάρει για να πήξει
- Γάλα (φρέσκο για να αραιώσουμε)
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- Πλένουμε τις πατάτες ολόκληρες με την φλούδα καλά εν τω μεταξύ έχουμε ανάψει το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Τις σκουπίζουμε με χαρτί να φύγει το νερό και ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε πατάτα και με τα χέρια μας αλείφουμε όλες τις πατάτες να πάει παντού το λάδι.
- Αλατοπιπερώνουμε παντού πάνω κάτω τις πατάτες προσθέτουμε την ρίγανη και σκόνη σκόρδου η σκόρδο τριμμένο…παίρνουμε ένα πιρούνι και τις τρυπάμε πάνω κάτω και τέλος πάνω στην σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
- Για την μαγιονέζα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε ρίχνοντας λάδι, τόσο όσο χρειάζεται για να πήξει και τέλος 1/4 ποτήρι γάλα και αυτό το κάνω να σπάσω λίγο το χρώμα γιατί βγαίνει πολύ κίτρινο.
- Όταν βγάλουμε τις πατάτες τις χαράζουμε με μαχαίρι τις πιέζουμε από τις άκρες να ανοίξει σαν καραβάκι και και με ένα πιρούνι ξεκολλάμε λίγο την πατάτα σιγά σιγά και βάζουμε την φέτα ανάμεσα και τέλος την σως.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά