Δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι από την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου – Έχει κανέλα και μοναδικό φρούτο


Από αυτή την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι! Έχει κανέλα και είναι από ένα μοναδικό φρούτο που οι περισσότεροι από εμάς τρώμε αλλά και μας αρέσει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες …


Από αυτή την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι! Έχει κανέλα και είναι από ένα μοναδικό φρούτο που οι περισσότεροι από εμάς τρώμε αλλά και μας αρέσει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ είναι ιδιαίτερο.

Υλικά
1 πυρέξ 26-28
2 και 1/4 κούπας αλεύρι (εγώ βάζω up)
1 κούπα άχνη
2/3 κούπας κρύο βούτυρο
1 μικρή κομπόστα ροδάκινο
κανέλλα
200 γρ. τυρί κρέμα (εγώ βάζω light)
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύω με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι και την άχνη μέχρι να μην έχω κομματάκια βουτύρου. Στρώνω τα 3/4 του μίγματος σε ταψάκι 26-28. Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 10′.

Μόλις ξεφουρνίσω την τάρτα τοποθετώ πάνω τα ροδάκινα χωρίς το σιρόπι, κομμένα σε φέτες.

Χτυπάω ελαφρά το τυρί με το γάλα και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζω με κανέλλα τα ροδάκινα και προσθέτω το μίγμα του τυριού.

Από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα τάρτας ομοιόμορφα να καλύψει την επιφάνεια. Ψήνω στους 180 αέρα για 35 λεπτά περίπου.

Επίσης, έχουμε ακόμα μια συνταγή της Βέφας από την Πόλη! Μπακλαβά ρολό με κανέλα!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά