Βέφα Αλεξιάδου: Τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!


Αυτά τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια της Βέφας Αλεξιάδου πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!Ένα γλύκισμα ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας. Γρήγορα, εύκολα κα…


Αυτά τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια της Βέφας Αλεξιάδου πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!

Ένα γλύκισμα ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας. Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα.

Υλικά

1 κούπα καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 1/4 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα κρασί λευκό
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 συκευασία βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπήστε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός απο τα καρύδια και τις σταφίδες, ώσπου να ανακατευτούν καλά για 1-2 λεπτά.

Ρίξτε κι ανακατέψτε ελαφρά τα καρύδια και τις σταφίδες.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου το ταψί, αραδιάστε κουταλιές απο το μίγμα, σε απόσταση 3 εκατ. τη μία απο την άλλη (απλώνουν και φουσκώνουν λίγο).

Ψήστε τα cookies 10-12 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου οι άκρες τους ν’άρχίσουν να ροδίζουν.

Βγάλτε τα απο το φούρνο, αραδιάστε τα σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Φυλάξτε τα (αν περισσέψουν) σε κουτί μπισκότων.

Καλή επιτυχία!

Δείτε και την συνταγή της για κρουασάν με κανέλα!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά