Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλ…
Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…
Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…
Υλικά:
(16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρης
2 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 1/2 κουταλάκι ξίδι
1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κουταλάκι σόδας
-κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.
Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
2/3 κούπας ζάχαρη,
1/3 κούπας νερό,
2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!
Καλή επιτυχία!
Δείτε και την συνταγή της για μπουγάτσα
Δείτε και αυτά