Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα “γλείφουν” τα δάχτυλά τους!


Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για την πιο λαχταριστή ομελέτα της «τεμπέλας»! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το φαγητό σας θα είναι έτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην οικογένειά σας θα “γλείφουν…


Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για την πιο λαχταριστή ομελέτα της «τεμπέλας»! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, το φαγητό σας θα είναι έτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην οικογένειά σας θα “γλείφουν” τα δάχτυλά τους.

Μία εύκολη λύση για όλες τις ώρες είναι η ομελέτα, που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε αλλά και την εκτέλεση:

Ρίξε και μια ματιά στο πιο ζουμερό κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια που θα έχεις έτοιμο σε 10 λεπτά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10′

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25′

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 35′

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (ψιλικομμένο)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλικομμένα)
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
20 τοματίνια (σε κομματάκια)
Αλάτι – πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι μεγέθους 28 – 30 εκ. σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε το μαΐντανό. Μόλις τα ξερά κρεμμύδια πάρουν ένα διαφανές χρώμα προσθέτουμε ένα μέρος από τα αυγά στο τηγάνι (περίπου το 1/5) και τα τοματίνια. Ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά μας και ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά. Ανακατεύουμε και φροντίζουμε να μην είναι όλα τα τοματίνια στη μια πλευρά του σκεύους.
Το τηγάνι πρέπει να έχει μεταλλική λαβή, ώστε να μπαίνει και στο φούρνο. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με ματαλλικές λαβές.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο, για 20’.

Πηγή: The Body

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά