Φτιάξτε τους καλύτερους κεφτέδες, με την προσθήκη πατάτας, που είναι πιο γευστικοί και από απλούς. Είναι νηστίσιμοι, αλλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά!
Σας έχουμε ωστόσο και την συνταγή για αφράτ…
Φτιάξτε τους καλύτερους κεφτέδες, με την προσθήκη πατάτας, που είναι πιο γευστικοί και από απλούς. Είναι νηστίσιμοι, αλλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά!
Σας έχουμε ωστόσο και την συνταγή για αφράτα απλά κεφτεδάκια, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι πιο κλασικό!
Για τους πατατοκεφτέδες θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γαλέτα
Αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τους κεφτέδες.
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.
Οι πιο εύκολοι κεφτέδες είναι αυτοί της γιαγιάς Χρυσούλας!
Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά! Μην χάνετε χρόνο διαβάστε και σημειώστε την πιο νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια που μπορείτε να φτιάξετε!
Υλικά
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
αλεύρι
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .
Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος !
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια. Η τέλεια συνταγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι!
Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει.
Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.
Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καuτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!
Γρήγορο τηγανόψωμο με φέτα!
Πεντανόστιμο και γρήγορο τηγανόψωμο με φέτα! Η μαλακή ζύμη τηγανίζεται μέχρι να τραγανίσει και να χρυσαφίσει και στο εσωτερικό τους λιώνει η αλμυρή φετούλα! Η πιο εύκολη συνταγή! Πανεύκολη φέτα μπουγιουρντί!
Υλικά:
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
4 γρ. μαγιά ξερή (1/2 κ.σουπ.)
1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι. Σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας και προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, ενώ συνεχίζετε να ζυμώνετε. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία και δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Με έναν πλάστη ανοίξτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο, περίπου 0.5 εκ. σε πάχος. Προσeξτε το μέγεθός τους να χωράει στο τηγάνι σας. Απλώστε τη θρυμματισμένη φέτα στα δύο ζυμάρια και καλύψτε με τα αλλά δύο ζυμάρια (σαν καπάκια). Ενώστε καλά τις άκρες χρησιμοποώντας ένα πιρούνι.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέστε λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Τηγανίστε ένα ένα τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίστε τα και απο την άλλη πλευρά και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Αφού τα τηγανίστε, τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν. Καλή σας απόλαυση!
Δείτε και αυτά