Θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη μανιταρόσουπα!


Η ιδανική πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι μια θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη σούπα με μανιτάρια. Η γεύση της θα σε ζεστάνει!
Υλικά:

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη
1 ματ…


Η ιδανική πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι μια θρεπτική, υγιεινή και εύπεπτη σούπα με μανιτάρια. Η γεύση της θα σε ζεστάνει!

Υλικά:

  • 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι μέτριο,ψιλοκομμένο
  • λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Τεμαχίζεις τα μανιτάρια στα δύο, αν είναι μεγάλα. Τα πλένεις ή τα στραγγίζεις από το χυμό τους. Αν χρησιμοποιήσεις μανιτάρια κονσέρβα, τοποθέτησέ τα στην κατσαρόλα με το λάδι. Σοτάρεις πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους.
  2. Κατόπιν προσθέτεις αν θέλεις, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
  3. Προσθέτεις το νερό και ανάλογο αλάτι και τ’ αφήνεις να βράσουν.
  4. Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτεις τον άνηθο, ανακατεύεις και αποσύρεις από την φωτιά.
  5. Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει καλά και σ’ ένα μπολ έχεις το ταχίνι.
  6. Ρίχνεις σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάς στο χέρι ή τοποθετείς το μείγμα στο μπλέντερ.
  7. Συνεχίζεις να χτυπάς προσθέτοντας λίγο από το ζωμό της σούπας.
  8. Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνεις στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.

Σημειώσεις:

  • Αν θες να ξαναζεστάνεις τη σούπα, να ανάψεις πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.
  • Το ταχίνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα αυγό.

Ό,τι πρέπει για το κρύο: Κρεμμυδόσουπα με μοσχαρίσιο λουκάνικο και τυρένιο ψωμί! (Video)

undefined

Kρεμμυδόσουπα με μοσχαρίσιο λουκάνικο και τυρένιο ψωμί μαγείρεψε ο Λάμπρος Βακιάρος μία συνταγή ό,τι πρέπει για το κρύο! Επίσης, μια πεντανόστιμη συνταγή για λαζάνια με λουκάνικα και μανιτάρια μαγείρεψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου

Υλικά:

  • 150 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο (ψιλοκομμένο)
  • 6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα κονιάκ, κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
  • 5 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
  • 1 γαλλική ή χωριάτικη μπαγκέτα
  • 8 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 250 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • Aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο το προσθέτουμε χωρίς καθόλου ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, εναλλακτικά προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά.
    2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το βούτυρο και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά ή έως ότου αρχίζουν να καραμελώνουν.
    3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπούκοβο, τον κουρκουμά, το φύλλο δάφνης, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και βράζουμε μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί.
    4. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πήλινο σκεύος ή σε μια γάστρα.
    5. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
    6. Παράλληλα, κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια.
    7. Αφαιρούμε προσωρινά το πήλινο από το φούρνο και προσθέτουμε τη μπαγκέτα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Προσθέτουμε από πάνω το θυμάρι τριμμένο και στη συνέχεια καλύπτουμε με την τριμμένη γραβιέρα όλη την επιφάνεια.
    8. Επαναφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
    9. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά