Αφήστε τους όλους με το στόμα ανοιχτό πάνω από το τραπέζι με αυτές τις πεντανόστιμες Ινδικές και πικάντικες πατάτες! Φτιάξτε τες τώρα! Ειδικά αν σας αρέσει το Ινδικό φαγητό αυτή η συνταγή αξίζει τον κ…
Αφήστε τους όλους με το στόμα ανοιχτό πάνω από το τραπέζι με αυτές τις πεντανόστιμες Ινδικές και πικάντικες πατάτες! Φτιάξτε τες τώρα!
Ειδικά αν σας αρέσει το Ινδικό φαγητό αυτή η συνταγή αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε! Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά:
50g μικρές πατάτες, αποφλοιωμένες κομμένες στα μισά
100ml κρέμα μαγειρέματος
1 κουταλιά σούπας αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές πάστα τζίντζερ-σκόρδο
1 ½ – 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κασμίρι κόκκινο τσίλι
½ κουταλιά σούπας σκόνη garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη chaat masala
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
⅛ κούπα σκόνη κουρκούμης
Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι για τηγάνι
Λάδι
Εκτέλεση:
Αδειάστε τα πατάτες. Ρίξτε την κρέμα μαγειρέματος σε ένα μίξερ.
Προσθέστε τα παρακάτω καρυκεύματα: πάστα τζίντζερ-σκόρδο, σπόρους κέδρου, σκόνη κόκκινου τσίλι, σκόνη garam masala, σκόνη chaat masala, σκόνη κόλιανδρου
Ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ελέγξτε για την καρύκευση και προσαρμόστε εάν είναι απαραίτητο.
Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε για να τις καλύψετε προσεκτικά.
Καλύψτε και αφήστε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
Τηγάνισμα:
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι. Τοποθετήστε κάθε μια από τις πατάτες στο καuτό λάδι. Τηγανίζετε σε παρτίδες, αφαιρώντας τα σε χαρτί κουζίνας.
Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι ωραίες και τραγανές, πριν τις αφαιρέσετε από την πλάκα με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε μια φορά ελαφρώς κρυώσει και προσθέστε μια κουταλιά γιαουρτιού και μέντας, αν σας αρέσει με λίγο χυμό λεμονιού!
Ωστόσο αυτή εδώ είναι η καλύτερη Βέλγικη συνταγή για πατάτες!
Δείτε και αυτά