Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!


Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα! Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτι…


Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

Υλικά
Περίπου 40 κομμ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα βιτάμ
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.

Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.

Έχετε δοκιμάσει και τα κουλουράκια της με κανέλα;

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά