Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι “μαγική” και θα εξαφανιστεί στο λεπτό!


Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι “μαγική” και θα εξαφανιστεί στο λεπτό σίγουρα! Μας την προτείνει άλλωστε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εσύ ακόμα κάθεσαι;Αν θες να φτιάξεις κάτι εύκο…


Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι “μαγική” και θα εξαφανιστεί στο λεπτό σίγουρα! Μας την προτείνει άλλωστε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εσύ ακόμα κάθεσαι;

Αν θες να φτιάξεις κάτι εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψεις όλη η οικογένεια, σου έχουμε την λύση!

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2/3 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. φέτα τριμμένη
500 γραμ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για την πλισέ τυρόπιτα με σόδα, ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά. Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35΄-40΄.

Αν πάλι θες κάτι πιο γλυκό, τότε δοκίμασε αυτό το κέικ σοκολάτας με μπανάνα και μαγειρική σόδα!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά