Αφράτα και λαχταριστά, τα συγκεκριμένα μάφινς με κανέλα και κρέμα τυριού- λεμόνι είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους!
Η κανέλα μπορεί να…
Αφράτα και λαχταριστά, τα συγκεκριμένα μάφινς με κανέλα και κρέμα τυριού- λεμόνι είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους!
Η κανέλα μπορεί να αλλάξει την γεύση σε πολλά φαγητά και γλυκά, ενώ είναι και μια πολύ καλή επιλογή για πρωινό, όταν συνδυάζεται με μέλι!
Υλικά
Για τα muffins:
240γρ. ζάχαρη άχνη
190γρ. αλεύρι μαλακό
4 αβγά
70γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
100ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
κανέλα σκόνη, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
Για την κρέμα τυριού:
40γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
60ml κρέμα γάλακτος 35%
70γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ λεμόνι
160γρ. κρέμα τυριού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα muffins: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Μόλις τα υλικά σας αναμιχθούν καλά, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Τοποθετείτε χαρτάκια σε μια φόρμα ειδική για μάφινς με 12 υποδοχές και μοιράζετε εκεί το μίγμα εκτός κι αν έχετε φορμίτσες ατομικές σιλικόνης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού: Σε ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4
Εάν η κρέμα δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 5
Αφού κρυώσουν τα muffins, τα διακοσμείτε με την κρέμα τυριού, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής, και τα σερβίρετε.
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα!
Η πιο φημισμένη μπουγάτσα, της Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση… στο σπίτι! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!
Υλικά:
Για την κρέμα:
- 1½ λίτρο γάλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- ¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αβγά
Για το φύλλο:
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
Για το πασπάλισμα:
- Κανέλα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα. Γυρίζετε ενδιάμεσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την κυλάτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5’ ακόμη.
Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα! (Video)
Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!
Υλικά:
- 200γρ.βρώμη
- 135 γρ. καστανή ζάχαρη ή 200 γραμμάρια μέλι
- 15 γραμμάρια baking powder
- 5 γρ. κανέλα
- 100 γρ. καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. γάλα
- 2 αυγά και 2 ασπράδια
- 30 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 2 μεσαία μήλα
Για το crumble:
- 60 γρ. βρώμη
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας corn flour
- 1 κ. γλ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι