Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λά…
Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να χαλάσουν όμως αυτό το λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια;
Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική, θα γίνουν τέλεια. Αφού μάθαμε ότι το σουρωτήρι έιναι εχθρός για τα μακαρόνια, έχουμε βρει ένα ακόμα λαθάκι!
Πολλοί από εμάς ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και απομακρυνόμστε από τον χώρο, νομίζωντας ότι θα γίνουν μόνα τους. Μέγα λάθος! Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.
Πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου με μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο!
Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.
Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
150 γρ. πένες βρασμένες
λίγο φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.
Μια ιδιαίτερη και λαχταριστή μακαρονάδα με κάστανα και φουντούκια!
Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια και κάθε είδους ζυμαρικό γι΄’ αυτό κι εμείς πέρα από τις κλασσικές συνταγές είπαμε να σας δείξουμε και μια πιο ιδιαίτερη όπως αυτή τη μακαρονάδα με κάστανα και φουντούκια.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για την μακαρονάδα
500 γρ. Σπαγγέτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα & χονδροκομμένα
100 ml λευκό κρασί
400 ml κρέμα (γάλακτος, κάσιους ή αμυγδάλου)
80 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3) Όταν λιώσει το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα κάστανα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
4) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5) Με μια κουτάλα (για σερβίρισμα σούπας) προσθέτουμε 80ml από το νερό στο οποίο βράζουν παράλληλα τα ζυμαρικά, στα κάστανα. Προσθέτουμε τα φουντούκια, την κρέμα κάσιους (ή αμυγδάλου) και τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι, ανακατεύοντας απαλά.
6) Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
7) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους, στην κατσαρόλα με τα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
8) Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κοπανισμένα φουντούκια και κεφαλοτύρι.
Δείτε και αυτά