Τρυπάει το κέικ πάνω και ρίχνει ζαχαρούχο γάλα – Το αποτέλεσμα; Θα σας οργιάσει!


Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγμα…


Πάντα μας αρέσει ένα καλό γλυκό. Ειδικά όταν είναι μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή που δεν έχουμε ξαναδεί, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας την παρουσιάσουμε. Το γλυκό που πρόκειται να δείτε πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Αρχικά φτιάχνετε ένα κανονικό κέικ όπως σας αρέσει. Μετά κάνετε τρύπες στο ψημένο κέικ. Ρίχνετε μέσα ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα και το αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Μετά ρίχνετε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και πέκαν, μαζί με κομματάκια κουβερτούρας. Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο που όλοι θα λατρέψουν και θα ευχαριστήσει όλους όσους έχουν τρέλα με τη σοκολάτα. Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται πολύ προετοιμασία.

undefined

Θα χρειαστείτε:

Υλικά για το κέικ της αρεσκείας σας
Ζαχαρούχο γάλα με γεύση καραμέλα
Μους σοκολάτας
ψιλοκομμένα πεκάν
κομματάκια κουβερτούρας
Σιρόπι καραμέλας

undefined

Οδηγίες:

Ψήστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνειά του.

Ρίξτε μέσα στις τρύπες το γάλα και σιγουρευτείτε ότι έχει πάει παντού. Αφήστε για μία ώρα να κρυώσει στο ψυγείο.

Καλύψτε το κέικ με τη μους σοκολάτας και πασπαλίστε τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια κουβερτούρας από πάνω.

undefined

Τελειώστε με το σιρόπι καραμέλας. Κόψτε και σερβίρετε. Αντέχει στο ψυγείο για μέχρι 5 μέρες.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο!

undefined

Το λένε μελαχρινό και φτωχό και είναι το πιο νόστιμο γλυκό που το τρώνε ακόμα και στη νηστεία!

Το λένε μελαχρινό και φτωχό και είναι το πιο νόστιμο γλυκό που το τρώνε ακόμα και στη νηστεία!

Το πρώτο γιατί είναι σκούρο το γλυκό και το δεύτερο γιατί δεν έχει βούτυρο,γάλα και αυγά. Για τη νηστεία και όχι μόνο, είναι ένα ωραίο, ελαφρύ και νόστιμο γλυκάκι.

Τα υλικά μας:

1 ποτήρι νερού λάδι ή αραβοσιτέλαιο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 και 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι

Πως το φτιάχνουμε :

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, το λάδι με τη ζάχαρη 15΄-20΄. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια και ανακατώνω με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος ρίχνω τμηματκά, εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατώνω με την κουτάλα συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όπως του κέικ.

Λαδώνω το ταψάκι και πασπαλίζω με αλεύρι. Ρίχνω το χυλό μέσα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ – 60΄.

Όταν ροδοψηθεί επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στα 45΄το τρυπάμε με μαχαίρι να ελέγξουμε αν ψήθηκε.
Όταν το μαχαίρι βγει τελείως στεγνό,είναι ψημένο και το βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Αν θέλουμε του ρίχνουμε και σιρόπι.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά