Η μοναστηριακή ρεβιθάδα στο φούρνου είναι ένα φαγητό στα μοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν με ελιές και παστό ψάρι (σαρδέλες, λακέρδα κ.λπ.). Επίσης, αν είστε λάτρης της πατάτας, τότε μάλλον αυτ…
Η μοναστηριακή ρεβιθάδα στο φούρνου είναι ένα φαγητό στα μοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν με ελιές και παστό ψάρι (σαρδέλες, λακέρδα κ.λπ.). Επίσης, αν είστε λάτρης της πατάτας, τότε μάλλον αυτή η συνταγή θα σας κλέψει την καρδιά.
Τα όσπρια, άλλωστε, αποτελούν μια από τις βασικότερες κατηγορίες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής. Ανέκαθεν ο ρόλος τους ήταν πρωταρχικός στην κάλυψη βασικών αναγκών των ανθρώπων σε ενέργεια και πρωτεΐνες και είναι πηγή ανεκτίμητων ουσιών για την ανθρώπινη υγεία.
Υλικά:
- 1 κιλό ρεβίθια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή λιωμένα
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- αλάτι
- κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Έχουμε αφήσει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό, για να μουλιάσουν, ακριβώς όπως κάνουμε και με άλλα όσπρια, όπως οι γίγαντες.
Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά, τα βράζουμε για λίγη ώρα και μετά τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος (καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ένα ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή μία γάστρα φούρνου) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (τα οποία αν θέλετε μπορείτε να έχετε τσιγαρίσει) προσθέτοντας και μία κούπα από το νερό που τα βράσαμε.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.
Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά και την χαρούμενη τυρόπιτα της γιαγιάς Αναστασίας!
Είναι τόσο νόστιμη που κανένας δεν θα πιστέψει ότι την ετοιμάσατε μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- Για το μείγμα
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 3 αβγά
- 250 ml γάλα
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 αυγό
- Τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τα 3 αβγά που τα έχετε χτυπήσει πιο πριν, το λάδι, το γάλα, τα 200 γραμμάρια τριμμένης φέτας και 1/2 ποτήρι νερό. Όταν όλα τα υλικά γίνουν ένα ενιαίο μείγμα το βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνετε από πάνω το αυγό, αφού το έχετε χτυπήσει. Τέλος, συμπληρώνετε τυρί φέτα όσο θέλετε και ψήνετε για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Με αυτή την καταπληκτική συνταγή θα φτιάξετε τις πιο γευστικές πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει!
Με αυτή την καταπληκτική συνταγή θα φτιάξετε τις πιο γευστικές πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει!
Εάν είστε λάτρης της πατάτας, τότε μάλλον αυτή η συνταγή θα σας κλέψει την καρδιά.
Και το καλύτερο είναι πως είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):
3 μεγάλες πατάτες
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ μουστάρδας
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ πιπέρι
3 1/2 κ.γ ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλλα
6 φέτες ζαμπόν
μερικά κλωνάρια από δεντρολίβανο
Οδηγίες:
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε τις με την παρμεζάνα, το σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βάλτε τις σε ένα ταψί για μάφιν, ανάμεσα από τις φέτες βάλτε στρώματα από μοτσαρέλλα και ζαμπόν και τελειώστε με λίγο τυρί.
Βάλτε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο πάνω σε κάθε στοίβα και ψήστε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από το τυρί που ψήνεται στον φούρνο; Δεν θα χρειαστεί να τους φωνάξετε να έρθουν για φαγητό. Θα καραδοκούν σαν τα αρπακτικά! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!
Δείτε και αυτά