Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγο…
Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.
Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
150 γρ. πένες βρασμένες
λίγο φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.
Μια ιδιαίτερη και λαχταριστή μακαρονάδα με κάστανα και φουντούκια!
Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια και κάθε είδους ζυμαρικό γι΄’ αυτό κι εμείς πέρα από τις κλασσικές συνταγές είπαμε να σας δείξουμε και μια πιο ιδιαίτερη όπως αυτή τη μακαρονάδα με κάστανα και φουντούκια.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για την μακαρονάδα
500 γρ. Σπαγγέτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα & χονδροκομμένα
100 ml λευκό κρασί
400 ml κρέμα (γάλακτος, κάσιους ή αμυγδάλου)
80 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3) Όταν λιώσει το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα κάστανα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
4) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5) Με μια κουτάλα (για σερβίρισμα σούπας) προσθέτουμε 80ml από το νερό στο οποίο βράζουν παράλληλα τα ζυμαρικά, στα κάστανα. Προσθέτουμε τα φουντούκια, την κρέμα κάσιους (ή αμυγδάλου) και τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι, ανακατεύοντας απαλά.
6) Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
7) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους, στην κατσαρόλα με τα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
8) Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κοπανισμένα φουντούκια και κεφαλοτύρι.
Μακαρόνια με βελούδινη λευκή σάλτσα και τρυφερό κοτόπουλο! Μια συνταγή έτοιμη σε 5′ λεπτά!
Μακαρόνια με βελούδινη λευκή σάλτσα και τρυφερό κοτόπουλο! Μια συνταγή έτοιμη σε 5′ λεπτά! Δείτε ακόμα την συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!
Το κοτόπουλο αγαπά την κρέμα γάλακτος και αυτή με τη σειρά τους, τα ζυμαρικά. Σε αυτή την συνταγή και τα τρία υλικά δένουν αρμονικά σε μια πολύ γρήγορη και εύκολη παρασκευή.
Υλικά:
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. μακαρόνια
- Aλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το φιλέτο σε χοντρούς κύβους. Σοτάρουμε με τη μαργαρίνη σε τηγάνι ή κατσαρόλα να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25’ λεπτά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια καλή βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα
- Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι! (Video)
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι.
Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γλάσο έφτιαξε στην εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος, ενώ έδειξε και το μυστικό για τα παραδοσιακά μελομακάρονα!
Υλικά:
- 3 φιλετάκια κοτόπουλο
- 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζ. Καφέ φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- βασιλικό ξερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κοχυλάκια:
- 1 πακέτο κοχυλάκια
- 1 φλιτζ. Καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. Καφέ παρμεζάνα τριμμένη
- 15 baby ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλεύρι