Τι μπορεί να συμβεί όταν προσθέσετε λεμόνι, ενώ μαγειρεύετε ρύζι. Σίγουρα θα δώσει έξτρα γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει και με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές.
Αφού μάθαμε ότι το λεμό…
Τι μπορεί να συμβεί όταν προσθέσετε λεμόνι, ενώ μαγειρεύετε ρύζι. Σίγουρα θα δώσει έξτρα γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει και με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές.
Αφού μάθαμε ότι το λεμόνι δεν χρησιμοποιείται μόνο στην μαγειρική, και όταν συνδυάζεται με ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαύματα σε άλλου τομείς, όπως η υγεία, ας δούμε πώς θα σας βοηθήσει και στο μαγείρεμα!
Για να μην σας κολλήσει το ρύζι, προσθέστε μια κουταλιά χυμό λεμονιού στο νερό, ενώ το ρύζι μαγειρεύεται. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ώστε να το ανακατεύετε, όταν αυτό γίνεται.
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού! (Video)
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μία λαχταριστή συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι!
Υλικά:
- 700 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 60 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 μεσαίο καρότο (τριμμένο)
- 30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 40 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 60 γρ. φρυγανιά
- 75 γρ. γάλα
- Ξύσμα από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
- 2-3 γρ. κάρδαμο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ (πλυμένο και στραγγισμένο)
- 1 αυγό
- 1 λίτρο ζωμό κότας (καuτό)
Για την κρέμα λεμονιού:
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- όλο το ζωμό από την κατσαρόλα
- 1 κρόκο αυγού
- Χυμό από 1 μεγάλο λάιμ ή λεμόνι (της γέμισης)
- Αλάτι – πιπέρι
- Έξτρα άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα (για γαρνίρισμα)