Μια μπισκοτό-τούρτα με μερέντα και ζαχαρούχο γάλα για όλες τις περιστάσεις. Το ότι είναι τούρτα δεν χρειάζεται να σε περιορίζει και να σκέφτεσαι ότι είναι μόνο για γενέθλια. Είναι ότι πρέπει και για τ…
Μια μπισκοτό-τούρτα με μερέντα και ζαχαρούχο γάλα για όλες τις περιστάσεις. Το ότι είναι τούρτα δεν χρειάζεται να σε περιορίζει και να σκέφτεσαι ότι είναι μόνο για γενέθλια. Είναι ότι πρέπει και για τις λιγούρες.
Μετά το cheesecake με ζαχαρούχο γάλα που μας τρέλανε, ήρθε η ώρα να δούμε και μια συνταγή για τούρτα. Μην χάνετε χρόνο κάντε την αμέσως, και θα μας θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες των (250 ml) γάλα
1 βιτάμ (250 γρ)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ γεμάτη μερέντα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα (μπορείτε να βάλετε το μισό για πιο άγλυκη γεύση)
1 βανίλια
Μερέντα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φόρμα τσέρκι αποσπώμενη 26-28 εκ.ρίχνω τα μπισκοτα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.
Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.
Αδειάζω την καuτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ”πέτσα” και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.
Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.
Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!
Το γλυκάκι της γιαγιάς: Μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 15 λεπτά!
Το Athnemagazine.gr και σήμερα σας έχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό! Το γλυκάκι της γιαγιάς! Ένα τέλειο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά!
Υλικά συνταγής
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γραμ. βούτυρο
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 κουτί γάλα εβαπορέ1 ποτήρι νερό
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη1 πακέτο μπισκότα πτι –μπερ
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί [ή 1 μόρφατ]
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλατρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα , χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνουμε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Δείτε και αυτά