Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και το μυστικό για να φτιάξουμε υπέροχα μακαρόνια με κιμά.
Υλικά:
Για τον κιμά:
…
Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και το μυστικό για να φτιάξουμε υπέροχα μακαρόνια με κιμά.
Υλικά:
Για τον κιμά:
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι
- 30 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
- 360 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 30 γρ. πελτέ τομάτας
- 120 γρ. γλυκό, σαμιώτικο κρασί
- 400 γρ. τομάτα κονκασέ
- 240 γρ. ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 αυγό + 2 ασπράδια
- Αλάτι – πιπέρι
Για την αφράτη μπεσαμέλ (μορνέ):
- 1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο)
- 3 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1.250 γρ. γάλα
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 120 γρ. αλεύρι
- 1,5 γρ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
- 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
- 1 αυγό + 2 κρόκους
- Αλάτι – πιπέρι
Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση:
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 45 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα + 50 γρ.
- Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
- Αλάτι – πιπέρι