Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για γλυκό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, είναι τα τρουφάκια με κακάο. Επίσης, αν βαρέθηκες τα κλασικά τρουφάκια με τη γεύση σοκολάτα; Τότε δοκίμασε να κάνεις τα πι…
Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για γλυκό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, είναι τα τρουφάκια με κακάο. Επίσης, αν βαρέθηκες τα κλασικά τρουφάκια με τη γεύση σοκολάτα; Τότε δοκίμασε να κάνεις τα πιο πρωτοποριακά τρουφάκια με γεύση φράουλα.
Υλικά:
- 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμ. βούτυρο
- Κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Τεμαχίζετε τη σοκολάτα και την τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά. Αφού λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύετε στο μίγμα το βούτυρο.
Αφήνετε το μίγμα εκτός ψυγείου για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί. Πλάθετε μπαλάκια των 20 γραμμ.και τα βουτάτε στο κακάο.
Η συνταγή της τεμπέλας: Κέικ στην κούπα χωρίς αυγό έτοιμο σε μόλις 1,5 λεπτό! (Video)
Το κέικ στην κούπα χωρίς αυγό είναι έτοιμο σε μόλις 1,5 λεπτό είναι μία πανεύκολη και απλή συνταγή για τις λεγόμενες «τεμπέλες»! Και αν έχετε βαρεθεί τις γνωστές συνταγές, σας προτείνουμε μια παραλλαγή με λεμόνι αντί για βούτυρο.
Υλικά:
- 4 κ.τ.σ αλεύρι
- 1/2 κ.τ.γ baking powder
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
- 1/4 κούπας γάλα
- 2 κ.τ.σ κομματάκια σοκολάτας
Δείτε την πανεύκολη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί. Μόλις το φτιάξετε, βάλτε το για 1,5 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων και απολαύστε το!
Πεντανόστιμο κέικ βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα! (Video)
Πεντανόστιμο κέικ βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και τα βήματα για μια γαλλική μηλόπιτα!
Υλικά:
- 350 γρ. βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι)
- 20 γρ. baking powder
- 4 γρ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. μέλι
- 150 γρ. xυμό πορτοκαλιού
- 3 αυγά + 2 ασπράδια
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 5 γρ. βανίλια εσάνς
- 15 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα:
- 250 γρ. τυρί mascarpone
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος