Το Athensmagazine.gr, “ανακάλυψε” την πεντανόστιμη τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας! Είναι μια λαχταριστή συνταγή όπως και τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη1000 γρ.αλεύρι για όλες τις …
Το Athensmagazine.gr, “ανακάλυψε” την πεντανόστιμη τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας! Είναι μια λαχταριστή συνταγή όπως και τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ξύδι
0,25φλυτζάνι ελαιόλαδο
-χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
2000 γρ.φέτα
250 γρ.ανθότυρο
5αυγά
1φλυτζάνι γάλα
-πιπέρι
-λίγο λάδι για άλειμμα ταψιού και ράντισμα φύλλων
ΣΚΕΥΗ
μπολ
ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Μετά βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, κατόπιν το ξύδι, έπειτα το λάδι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να το ενσωματώσουμε σε όλο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά
Αφού φτιάξουμε το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 7 μπαλίτσες
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
Με ένα μακρύ λεπτό πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε σχήμα στρογγυλό, ρίχνοντας λίγο αλεύρι να μην κολλήσει το φύλλο στον πλάστη όσο το ανοίγουμε
Αφού ανοίγουμε το κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα στρίβοντάς τα και τοποθετουμε σε λαδομένο ταψί
Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα, αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντίσταση πάνω – κάτω στους 200°C με 220°C για 1 ώρα!
Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή
To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά σήμερα σας έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα! Πάμε να την δούμε αναλυτικά…
Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί
Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
– Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
– Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
– Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
– Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.
Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.
Δείτε και αυτά