Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά!


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και 3 τυριά και ελπίζουμε να την λατρέψετε όπως την συνταγή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια!
Πάμε να την δούμε ανα…


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και 3 τυριά και ελπίζουμε να την λατρέψετε όπως την συνταγή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά:

Υλικά για 8-10 άτομα
180 γραμμάρια ένταμ
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σόδα αναψυκτικό
1 συσκυασία φύλλο σφολιάτας (750 με 850 γραμμάρια)
200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
180 γραμμάρια γκούντα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, έπειτα σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω.
Έπειτα χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μετά με τη σόδα.
Αφήνουμε να σταθεί για περίπου μια ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για περίπου 50 – 60 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Τυρόπιτα κουρού με ζύμη ολικής!

Μετά την πανεύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα, ανακαλύψαμε την τυρόπιτα με ζύμη ολικής. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που θα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε:

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ:

400 gr. αλεύρι ολικής άλεσης

200 gr ελαιόλαδο
200 gr. ή 1 κεσεδάκι γιαουρτιού στραγγιστό

1 φλυτζανάκι ηλιόσπορους καθαρισμένους

1 φλυτζανάκι βρώμη

1κ. γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

200 gr Ανθότυρο
1 πιπεριά Φλωρίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ( ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 400 gr ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΑΣ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ. (ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10′ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΛΕΠΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ 15′ ΜΕ 20′ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.

Η συνταγή της γιαγιάς Ευθυμίας: Αφράτη τυρόπιτα με 4 φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

 Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά