Μετά τις λαχταριστές κρητικές τηγανίτες, ανακαλύψαμε τις αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού! Τρώγονται είτε είναι ζεστές είτε κρύες!Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθ…
Μετά τις λαχταριστές κρητικές τηγανίτες, ανακαλύψαμε τις αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού! Τρώγονται είτε είναι ζεστές είτε κρύες!
Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!
Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
Aφράτο κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού!
Aφράτο κέικ με γιαούρτι και άρωμα λεμονιού! Πολύ πιθανόν να έχετε δοκιμάσει και με γιαούρτι που δίνει μια άλλη γεύση στο κέικ. Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!
Όμως αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, με απλά υλικά, πρέπει να την φτιάξετε οπωσδήποτε. Το κέικ είναι αφράτο, νόστιμο και τόσο γευστικό που θα δεν θα μείνει ψίχουλο. Απλά να θυμάστε ότι πρέπει να χτυπήσετε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 70 γρ.ζάχαρης
- 350 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 4 γρ. μαγιά ζύμης ή baking powder
- ξύσμα λεμονιού
- ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Δείτε και αυτά