Ο χειμώνας είναι εδώ, τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει, οι βροχές γίνονται όλο και πιο συχνές και οι έξοδοι λιγοστεύουν. Κι αφού λοιπόν προτιμάμε να καθόμαστε σπίτι μας στον άνετο καναπέ μας αγκαλιά με…
Ο χειμώνας είναι εδώ, τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει, οι βροχές γίνονται όλο και πιο συχνές και οι έξοδοι λιγοστεύουν. Κι αφού λοιπόν προτιμάμε να καθόμαστε σπίτι μας στον άνετο καναπέ μας αγκαλιά με μια κουβέρτα τι καλύτερο για συνοδευτικό από ένα ζεστό και απολαυστικό ρόφημα;
Φυσικά, μην ξεχνάμε τους σχεδόν ανέξοδους τρόπους που σου έχουμε προτείνει για να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό.
Κι αφού ολοκληρώθηκε το σκηνικό του ιδανικού χουχουλιάρικου απογεύματος ας περάσουμε στα περιβόητα ροφήματα!
Βασισμένη στην αυθεντική συνταγή του διάσημου Café Angelina στο Παρίσι, η πλούσια και δυνατή γεύση αυτής της σοκολάτας είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις καρδιές όλων των φανατικών choco lovers.
Θα χρειαστείς:
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη espresso (προαιρετικό, απλώς θα δώσει μία extra ένταση στη γεύση της σοκολάτας)
227 γραμμάρια σοκολάτας (το λιγότερο 70%) ψιλοκομμένη
ένα μεγάλο μπολ με σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα, πρόσθεσε το πλήρες γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μαζί με μία δόση espresso. Ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά ώσπου να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες. Μόλις καταλάβεις ότι το μείγμα πάει να βράσει βγάλτο αμέσως από τη φωτιά.
2. Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακάτεψε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί βάλε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ώσπου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Τέλος, σέρβιρε το ζεστό μείγμα σε μία μεγάλη κούπα και πρόσθεσε από πάνω όση σαντιγί επιθυμείς.
Κρεμώδες, πικάντικο και πλούσιο σε μυρωδάτα μπαχαρικά το συγκεκριμένο ρόφημα είναι κατάλληλο για όλο το χειμώνα. Αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή δώρου όταν είσαι καλεσμένη σε σπίτι.
Θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ξηρό γάλα (άπαχο)
1 φλιτζάνι ξηρή κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
1 φλιτζάνι ξηρή κρέμα βανίλιας (χαμηλών λιπαρών)
2 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι μείγμα τσαγιού
2 κουταλάκια του γλυκού ginger
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό (οποιοδήποτε)
1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τοποθέτησε το μείγμα μέσα σε ένα αεροστεγές βάζο. Για το σερβίρισμα, γέμισε ένα φλιτζάνι με 3/4 καuτό νερό ρίχνοντας μέσα δύο με τρία κουταλάκια από το έτοιμο μείγμα. Με αυτό τον απλό τρόπο θα μπορείς να καταναλώσεις το συγκεκριμένο ρόφημα οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς να κάνεις κάθε φορά προετοιμασία.
Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το ουίσκι εκτός από απολαυστικός θα κρατήσει σίγουρα το κρύο μακριά. Απαραίτητη προϋπόθεση: το τζάκι!
Θα χρειαστείς:
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι chips σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού chili
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
85 γραμμάρια ουίσκι
καραμέλα και marshmallows ή σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Πρόσθεσε σε μία μικρή κατσαρόλα, το κακάο μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας, το chili και το γάλα. Ζέστανε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ανακάτεψε ελαφρά ώσπου να διαλυθεί το κακάο και να λιώσουν τα chips σοκολάτας. Τέλος, λίγο πριν βράσει η σοκολάτα αφαίρεσε τη αμέσως από τη φωτιά.
2. Μοίρασε τη σοκολάτα σε δύο κούπες προσθέτοντας το ουίσκι. Γαρνίρισε με καραμέλα και marshmallows ή σαντιγί.
Για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι με γάλα. Με μόνο τέσσερα υλικά και βασισμένο στο αγαπημένο τσάι earl grey, αυτό το υγιεινό ρόφημα αποτελεί την τέλεια εναλλακτική όταν δεν θέλεις να πιεις ακόμη μία κούπα καφέ.
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια νερό
2 φακελάκια τσάι Earl Grey (αναλόγως της προτίμησής σου)
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
3 φλιτζάνια γάλα (άπαχο)
1 κλωναράκι βανίλιας
Εκτέλεση:
Πρόσθεσε το νερό μέσα σε μία μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά προσθέτοντας μέσα τα φακελάκια του τσαγιού και άφησε τα μέσα για περίπου 5 με 7 λεπτά ώσπου το νερό να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Παράλληλα με αυτό, χώρισε με ένα μαχαίρι στη μέση τη βανίλια βγάζοντας από μέσα τους σπόρους. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τα φακελάκια του τσαγιού και πρόσθεσε το μέλι. Έπειτα, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το γάλα, τους σπόρους βανίλιας και ολόκληρο το κλωναράκι ανακατεύοντας απαλά μέχρι να βράσει.
Προσπάθησε να διατηρήσεις τη θερμοκρασία χαμηλή τόσο ώστε να μην βράσει απότομα αλλά σταδιακά. Άφησε το μείγμα να βράσει για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά δύο λεπτά. Αφού σιγοβράσει το μείγμα, σούρωσέ το και γέμισε με αυτό τέσσερις κούπες. Για μία όμορφη εμφάνιση στο latte σου μπορείς να αφήσεις να πέσουν κάποιοι μικροί σπόροι βανίλιας μέσα στην κούπα. Σε περίπτωση που δεν βρεις κλωναράκι βανίλιας, χρησιμοποιήσει εκχύλισμα. Μπορεί η γεύση να μην είναι τόσο έντονη, εξακολουθεί όμως να είναι νόστιμη!
Το συγκεκριμένο ρόφημα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά τα οποία θα σε γεμίσουν ενέργεια τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 σκελίδες γαρύφαλλο (ολόκληρο)
1 φακελάκι χαμομήλι
1 φακελάκι ginger
1/4 φλιτζάνι ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξε τα δύο φλιτζάνια νερό μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο ανακατεύοντας τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όσο το μείγμα βράζει χαμήλωσε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
2. Κλείσε τη φωτιά και βγάλε από μέσα την κανέλα και το γαρύφαλλο προσθέτοντας τα φακελάκια χαμομηλιού και ginger. Άφησέ τα για περίπου 10 λεπτά έχοντας κλειστό το καπάκι μέχρι να στεγνώσουν.
3. Στη συνέχεια βγάλε τα φακελάκια έξω και πρόσθεσε το μέλι μαζί με το ουίσκι και το χυμό λεμονιού. Γύρισε τη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία και ανακάτεψε ώσπου το μέλι να διαλυθεί πλήρως και μέχρι το ρόφημα να έχει τη θερμοκρασία που επιθυμείς.
4. Τέλος, ρίξε το μείγμα σε μία μεγάλη κούπα ή χώρισέ το σε δύο μικρότερες.
Δείτε και αυτά