Τα τυροπιτάκια είναι ένα λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων, τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος; Αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια!Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις σε κάποιο τραπέζι π…
Τα τυροπιτάκια είναι ένα λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων, τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος; Αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια!
Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις σε κάποιο τραπέζι που έχεις προγραμματίσει με κάτι πιο ιδιαίτερο σου έχουμε την ιδανική “ιδίαιτερη” τυρόπιτα με σύκο!
Το Athensmagazine. gr θέλει να σου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη γι’αυτό έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που δεν θα χρειαστείς καν πλάστη!
Συστατικά:
700 γρ αλεύρι
150 ml νερό
150 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
70 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή της γιαγιάς Ευθυμίας: Αφράτη τυρόπιτα με 4 φθηνά υλικά!
Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!
Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.
Υλικά συνταγής
5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.
Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.