Τούρτα λεοπάρδαλη; Κι όμως υπάρχει!


Έχετε δει ποτέ ή έχετε φάει τούρτα λεοπάρδαλη; Εμείς βρήκαμε μια συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!Αυτή η τούρτα-λεοπάρδαλη είναι τόσο διασκεδαστική και φαίνεται τόσο εντυπωσιακή, αλλά το καλύτερο είν…


Έχετε δει ποτέ ή έχετε φάει τούρτα λεοπάρδαλη; Εμείς βρήκαμε μια συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!

Αυτή η τούρτα-λεοπάρδαλη είναι τόσο διασκεδαστική και φαίνεται τόσο εντυπωσιακή, αλλά το καλύτερο είναι πως είναι αρκετά εύκολο να την φτιάξετε μόνοι σας, όπως και το λεοπάρ cheesecake για… «άγριες» απολαύσεις!

Το μόνο που χρειάζεται είναι βούτυρο για κέικ, buttercream και διαφορετικά χρώματα τζελ! Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση:

Εύκολη και λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου με καρύδα!

Εύκολη και λαχταριστή τούρτα αμυγδάλου με καρύδα και berries έφταιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, δείχνοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά:

  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια
  • 2 συσκευασίες Crème
  • 200 γρ. ινδική καρύδα
  • 1 κουτί Garni με γεύση Βανίλια
  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • 2 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 Μαρμελάδα Βερίκοκο
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι η λικέρ μπανάνα
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση:

Εύκολη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού και σιρόπι καραμέλας!

Μια λαχταριστή συνταγή για εύκολη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι καραμέλας και γλάσο σοκολάτας.

Δοκίμασε την δροσερή τούρτα ροδάκινο!

Αρχικά θα χρειαστείτε 2 δόσεις παντεσπάνι (μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο)

Για την κρέμα πραλίνας φουντουκιού:

  • 500 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού

Για το σιρόπι καραμέλας:

  • 40 γρ βούτυρο
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάζ:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια

Για την διακόσμηση:

Εγώ χρησιμοποίησα ίνες καραμέλας (δες συνταγή μου), κομμάτια καραμέλας, κομμάτια σοκολάτας, χωνάκι παγωτό και διακοσμητική σοκολάτα

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Ψήνουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε 3 στρώσεις. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν τα υλικά. Αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ετοιμάζουμε την κρέμα πραλίνας για την γέμιση. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα πραλίνας και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάς (γλάσο σοκολάτας). Ετοιμάζουμε την γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. (Προσοχή δε θέλουμε να βράσει). Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα δύο υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

Για την συναρμολόγηση: Βγάζουμε την κρέμα πραλίνας από το ψυγείο. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα με την λεία επιφάνεια προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι της σούπας, καταβρέχουμε ελαφρώς το παντεσπάνι με το σιρόπι καραμέλας. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμα πραλίνα και στρώνουμε με ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Με το κουτάλι της σούπας ποτίζουμε με σιρόπι καραμέλας το παντεσπάνι. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμας πραλίνας. Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, προσέχοντας η λεία επιφάνεια να είναι προς το πάνω. Στην ουσία επιλέγουμε το καλύτερο και ποιο λείο παντεσπάνι για το τέλος. Με την γκανάζ γλασάρουμε την τούρτα μας ομοιόμορφα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα σημεία.

Για την διακόσμηση: Εγώ χρησιμοποίησα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος αφού τα έκοψα σε τετραγωνάκια. ίνες καραμέλας και κομμάτια καραμέλας, χωνάκι βάφλας για παγωτό και διακοσμητική δίχρωμη σοκολάτα. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά