Κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!


Μετά το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά, βρήκαμε μια συνταγή για κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Είμαστε σίγουροι, πως όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
3 αβγά150…


Μετά το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά, βρήκαμε μια συνταγή για κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Είμαστε σίγουροι, πως όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

3 αβγά
150 γρ βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές μέλι
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.

Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει!

Υπέροχη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα από τα χεράκια σας. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και σίγουρα θα μας θυμηθείτε!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα ακόμα εύκολο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, έχουμε να σας προτείνουμε το γλυκό με την μερέντα, που θα σας ξετρελάνει. Πάμε να δούμε μια απλή συνταγή για κρέμα καραμελέ!

Υλικά

ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
νερό: 3 κουτιά ζεστό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί γάλακτος)
αυγά: 6
βανίλια: 1 κουταλάκι εσάνς
λεμόνι: λίγο ξύσμα

Για την καραμέλα
ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
νερό: 1 κουταλιάς της σούπας
χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει ξανθό χρώμα (μην την αφήσετε πολύ για να μην πικρίσει).

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά για 5-6′ στη δυνατλη ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα, το ζετσό νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια την καραμέλα και μετά την κρέμα και τα ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 45′.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά