Αλμυρή τάρτα με τυριά και μπέικον! (Video)


Μια αλμυρή τάρτα με τυριά και μπέικον έφτιαξε η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Επίσης, δείτε την πιο γρήγορη συνταγή για τάρτα λεμονιού σε 15′ λεπτά!
Υλικά:

200 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό


Μια αλμυρή τάρτα με τυριά και μπέικον έφτιαξε η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Επίσης, δείτε την πιο γρήγορη συνταγή για τάρτα λεμονιού σε 15′ λεπτά!

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 2 κ.σ. γάλα παγωμένο
  • 2 κ.σ. νερό παγωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Για την γέμιση:

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. γκούντα
  • 200 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 αυγά
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν
  • μοσχοκάρυδο
  • 20 ντοματίνια
  • 3 κλαδάκια βασιλικό

Εκτέλεση:

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα!

undefined

Η πιο φημισμένη μπουγάτσα, της Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλα, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση… στο σπίτι! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά:

Για την κρέμα:

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αβγά

Για το φύλλο:

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 2½ φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο

Για το πασπάλισμα:

  • Κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα. Γυρίζετε ενδιάμεσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.

Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την κυλάτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5’ ακόμη.

Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα! (Video)

undefined

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά:

  • 200γρ.βρώμη
  • 135 γρ. καστανή ζάχαρη ή 200 γραμμάρια μέλι
  • 15 γραμμάρια baking powder
  • 5 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αυγά και 2 ασπράδια
  • 30 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία μήλα

Για το crumble:

  • 60 γρ. βρώμη
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1 κ. γλ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά