Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο!


Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με maltesers και ζαχαρούχο γάλα, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρ…


Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με maltesers και ζαχαρούχο γάλα, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή!

Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ:
125 γρ. βούτυρο + extra για άλειμμα του ταψιού
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, σε μικρά κομματάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.]
300 γρ. σοκολατάκια maltesers
Για το σοκολατένιο γλάσο:

2 φύλλα ζελατίνης
100 ml κρέμα γάλακτος [παχύρευστη με πολλά λιπαρά τύπου MEGGLE]
150 γρ. ζάχαρη
120 ml νερό
20 γρ. κακάο σκόνη
20 γρ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη

Σοκολατένιο Γλύκισμα Και Ζαχαρούχο Γάλα
Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτετε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ περίπου, να μισο-κρυώσει.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.

Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε τα maltesers και ανακατεύετε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για το γλάσο: 20 λ περίπου πριν βγάλετε το γλυκό σας από το ψυγείο φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνη και την αφήνετε για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το κακάο και το ρόφημα σοκολάτας, πασπαλιστά σαν να “ψιχαλίζει” με ένα σουρωτήρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Στύβετε τη ζελατίνη τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει/διαλυθεί και ενσωματωθεί. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο το ξεφορμάρετε και βγάζετε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος σε πιατέλα και το περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε το γλάσο να “σφίξει” για 1 περίπου ώρα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φτιάξτε γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα σε 10 λεπτά!

Φτιάξτε γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα! Αν μικροί δεν πίνατε το γάλα σας, καιρός να ξανακερδίσετε τον χαμένο χρόνο.

Το Athensmagazine.gr βρίσκει καθημερινά για εσάς εύκολες και οικονομικές συνταγές όπως αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται με 5 μόνο υλικά!

Για το χωριάτικο φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ. κοφτή αλάτι
½ κ.σ. ξύδι
¼ φλ. λιωμένο βούτυρο
1-1½ κούπες χλιαρό νερό
Αλεύρι για το άνοιγμα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:
100 γρ. βούτυρο
2½ φλ. ζάχαρη
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1½ πορτοκάλι
5 αβγά

Για τη ζύμη:
Ανακάτεψε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι, το ξύδι και λίγο νερό.

Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρεις μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, πλάσ” τη σε μπαλίτσα, σκέπασέ την και άφησέ τη να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλεύρωσε μια λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη κι από τις δύο πλευρές.
Για τη γέμιση:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα (το βουβαλίσιο, με τα 7% λιπαρά του, είναι το ιδανικότερο), και άφησέ τα να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Πρόσθεσε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, και χτύπησε με το σύρμα της κουζίνας.

Αν έπηξε ελαφρώς η κρέμα, κατέβασέ την από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και ενσωμάτωσέ τα στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.

Μετά; Άλειψε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, άπλωσε μέσα τα δύο χωριάτικα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα, άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα και γύρισε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας ένα ωραίο γείσο.
Περίχυσε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώγεται ζεστή και πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά