Σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό με βάφλες και κεράσι και θα μας ευγνωμονείτε.Το συγκεκριμένο γλυκό θυμίζει τσιζκέικ αλλά είναι κάτι δ…
Σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό με βάφλες και κεράσι και θα μας ευγνωμονείτε.
Το συγκεκριμένο γλυκό θυμίζει τσιζκέικ αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά με σοκολάτα έχουμε να σας προτείνουμε ένα εξίσου λαχταριστό γλυκό με σοκολάτα snickers!
16 βάφλες
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
200 γρ τυρί κρέμα
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
500 γρ κεράσια
100 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές νισεστέ
2 βανίλιες
Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Φτιάξτε γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα σε 10 λεπτά!
Φτιάξτε γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα! Αν μικροί δεν πίνατε το γάλα σας, καιρός να ξανακερδίσετε τον χαμένο χρόνο.
Το Athensmagazine.gr βρίσκει καθημερινά για εσάς εύκολες και οικονομικές συνταγές όπως αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται με 5 μόνο υλικά!
Για το χωριάτικο φύλλο:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ. κοφτή αλάτι
½ κ.σ. ξύδι
¼ φλ. λιωμένο βούτυρο
1-1½ κούπες χλιαρό νερό
Αλεύρι για το άνοιγμα
½ φλ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση:
100 γρ. βούτυρο
2½ φλ. ζάχαρη
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1½ πορτοκάλι
5 αβγά
Για τη ζύμη:
Ανακάτεψε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι, το ξύδι και λίγο νερό.
Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρεις μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, πλάσ” τη σε μπαλίτσα, σκέπασέ την και άφησέ τη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλεύρωσε μια λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη κι από τις δύο πλευρές.
Για τη γέμιση:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα (το βουβαλίσιο, με τα 7% λιπαρά του, είναι το ιδανικότερο), και άφησέ τα να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Πρόσθεσε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, και χτύπησε με το σύρμα της κουζίνας.
Αν έπηξε ελαφρώς η κρέμα, κατέβασέ την από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και ενσωμάτωσέ τα στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.
Μετά; Άλειψε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, άπλωσε μέσα τα δύο χωριάτικα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα, άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα και γύρισε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας ένα ωραίο γείσο.
Περίχυσε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώγεται ζεστή και πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα!
Δείτε και αυτά