Τρομερό: Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!


Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!Το ψωμί γενικά δεν κρατάει πολύ, μετά από 1-2 μέρες γίνεται πέτρα. Αν δεν θέλετε να σπάσετε…


Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!

Το ψωμί γενικά δεν κρατάει πολύ, μετά από 1-2 μέρες γίνεται πέτρα. Αν δεν θέλετε να σπάσετε τα δόντια σας ή να το πετάξετε, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα καταπλήξετε την οικογένεια σας… Δείτε άλλη μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
-2 αβγά
-αλάτι και πιπέρι
-2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-1 1/4 φλιτζανιού ζεστό γάλα
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για το τηγάνι
-3 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν
-10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
-1 κ.σ. Ρίγανη
-1 μπάλα μοτσαρέλα σε φέτες

Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά

Οδηγίες:

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα αβγά, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και το γάλα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά για να φτιάξετε μια ζύμη.

Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά

Πάρτε την μισή ζύμη και απλώστε την σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι.

Βάλτε πάνω στην ζύμη το ζαμπόν, τα ντοματάκια, την ρίγανη, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Μετά απλώστε από πάνω την μοτσαρέλα και καλύψτε τα υλικά με την υπόλοιπη ζύμη. Μόλις τελειώσετε, γυρίστε την ζύμη ανάποδα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.

undefined

Για να γυρίσετε την ζύμη, καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και γυρίστε το ανάποδα. Μπορείτε τώρα να ρίξετε την ζύμη μέσα στο τηγάνι και να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.

Συγχαρητήρια! Μπορείτε να πείτε περήφανα ότι εσείς φτιάξατε αυτό το νόστιμο πιάτο!

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη ψωμιού. Με το μαύρο ψωμί η ζύμη θα βρει πιο χορταστική. Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο: με αυτό το φαγητό στο τραπέζι κανείς δεν θα σηκωθεί πεινασμένος!

Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας!

Σε όλους μας αρέσει ένα καλοψημένο μπιφτέκι. Μερικές φορές όμως, θέλουμε να περικόψουμε τα κορεσμένα λίπη ή απλώς θέλουμε κάτι γευστικά διαφορετικό. Αν δεν είσαι και πολύ φαν της γαλοπούλας αλλά θες να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο και νόστιμο το Athensmagazine.gr έχει για σένα την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια χωρίς ψωμί με 5 υλικά!

Αυτό όμως δε σημαίνει πως χρειάζεται να συμβιβαστούμε στο θέμα της απόλαυσης! Σε περιπτώσεις λοιπόν τέτοιες, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα εύκολα, ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας!

  • 500 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 1 κούπα τριμμένο κολοκύθι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  1. Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, τη ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
  2. Ζυμώστε τον κιμά και φτιάξτε 4-6 μπιφτέκια πλατιά.
  3. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, και ψήστε τα μπιφτέκια για 5-6 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να γίνουν και το κρέας στο κέντρο να μην είναι πια ροζ.
  4. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν στεγνά.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά