Σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!Το Athensmagazine.gr βρίσκει καθημερινά για εσάς εύκολες και οικονομικές συνταγές …
Σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!
Το Athensmagazine.gr βρίσκει καθημερινά για εσάς εύκολες και οικονομικές συνταγές όπως αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται με 5 μόνο υλικά!
3×200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
150 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
5 γρ ζελατίνη
30+30 ml νερό
1 πακέτο πτι μπερ +100 γρ. βούτυρο
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το φυστικοβούτυρο.
Την απλώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωνένο ζαχαρούχο.
Στην ζελατίνη βάζουμε 30 ml κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Την διαλύουμε σε 30 ml καuτό νερό και την ενσωματώνουμε στην κρέμα καραμέλας.
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα φυστικοβούτυρο και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, καραμελωμένο ζαχαρούχο, φιστίκια και κομμάτια snickers.
Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο με αναλυτικά τα βήματα της συνταγής:
Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα!
Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτακ κεικ που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή! Μια εναλλακτική συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι με τζίντζερ!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
- 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 2 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ:
- 2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
- 1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
- 2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
- Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
- Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.
- Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.