Αυγοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα – Θα εξαφανιστεί στο λεπτό!


    Έμειναν πολλά αυγά από το Πάσχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή η σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, είναι η λύση. Θέλει 12 αυγά και είναι πανεύκολη.Δείτε επίσης: Σου περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Φτιάξε αυτό το πανεύκολο γλυκό!argiro.gr


    Έμειναν πολλά αυγά από το Πάσχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή η σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, είναι η λύση. Θέλει 12 αυγά και είναι πανεύκολη.

    Πως να φτιάξετε την αυγοσαλάτα σας

    Δείτε επίσης: Σου περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Φτιάξε αυτό το πανεύκολο γλυκό!

    Υλικά

    • 12 αυγά βρασμένα
    • 4 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
    • 1 ματσ. κρεμμυδάκια
    • 2 καρότα
    • 2-3 πρέζα/ες ζάχαρη καστανή
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
    • 1-1½ φλ. μαγιονέζα
    • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 4 αγγούρι τουρσί
    • Λίγη κάπαρη
    • Αλάτι
    • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 2 κ.σ. ξίδι

    Εκτέλεση

    • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
    • Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
    • Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
    • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.
    • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
    • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
    • Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
    • Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
    • Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
    • Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
    • Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
    • Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά