Έμειναν πολλά αυγά από το Πάσχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή η σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, είναι η λύση. Θέλει 12 αυγά και είναι πανεύκολη.Δείτε επίσης: Σου περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Φτιάξε αυτό το πανεύκολο γλυκό!argiro.gr
Έμειναν πολλά αυγά από το Πάσχα και δεν θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή η σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, είναι η λύση. Θέλει 12 αυγά και είναι πανεύκολη.
Πως να φτιάξετε την αυγοσαλάτα σας
Δείτε επίσης: Σου περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Φτιάξε αυτό το πανεύκολο γλυκό!
Υλικά
- 12 αυγά βρασμένα
- 4 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 ματσ. κρεμμυδάκια
- 2 καρότα
- 2-3 πρέζα/ες ζάχαρη καστανή
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1-1½ φλ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αγγούρι τουρσί
- Λίγη κάπαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
- Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
- Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
- Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
- Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
- Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
- Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.