Υπέροχη συνταγή: Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες


    Ένα σαρακοστιανό κέικ πολύ αφράτο, με μπανάνες χωρίς αυγά και χωρίς γάλα, ιδανικό για τη νηστεία. Μία νηστίσιμη συνταγή για όλους όσους επιθυμούν να τηρούν τις παραδόσεις. ΥλικάΈνα υπέροχο, αφράτο και μοσχοβολιστό νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες ετοιμάζουμε για εσάς σήμερα. Μιλάμε για το νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες που έχει μία δική του γλύκα και μπορούμε να το προσφέρουμε χωρίς φ…


    Ένα σαρακοστιανό κέικ πολύ αφράτο, με μπανάνες χωρίς αυγά και χωρίς γάλα, ιδανικό για τη νηστεία. Μία νηστίσιμη συνταγή για όλους όσους επιθυμούν να τηρούν τις παραδόσεις.


    Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες

     

    Υλικά

    • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες (250 γραμμάρια)
    • ½ κούπα ελαιόλαδο (125 ml)
    • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (225 γραμμάρια)
    • ½ κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι (125 ml)
    • 1 και ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (260 γραμμάρια)
    • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
    • 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) κανέλα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) γαρίφαλο
    • 100 γραμμάρια σταφίδες

    Ένα υπέροχο, αφράτο και μοσχοβολιστό νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες ετοιμάζουμε για εσάς σήμερα. Μιλάμε για το νηστίσιμο κέικ μπανάνας με σταφίδες που έχει μία δική του γλύκα και μπορούμε να το προσφέρουμε χωρίς φόβο στα παιδιά μας ακόμη και για σχολικό κολατσιό ή όταν θέλουν κάτι γλυκό.

    Εκτέλεση


    Εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ με μπανάνες και σταφίδες

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στο μούλτι βάζουμε τις μπανάνες, το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Πατάμε 2-3 φορές το κουμπί του μούλτι για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

    Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ενσωματωθούν και αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα μικρού μεγέθους, 24×11.

    Ψήνουμε το κέικ μας για 50 με 60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. Λίγο πριν σβήσουμε τον φούρνο δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι κι αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά στη φόρμα κι έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

    Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. Ακολουθούμε τις γενικές οδηγίες για ψήσιμο κέικ. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι. Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αφού κρυώσει λίγο.

    Μπορούμε να βάλουμε ίση ποσότητα γάλα αντί για χυμό πορτοκαλιού σε περίπτωση που δεν νηστεύουμε. Οι σταφίδες είναι προαιρετικές. Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού το αφήσουμε πρώτα να κρυώσει. Τις μπανάνες τις βάλαμε αντί για αυγά.

    Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης καλό είναι να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε την φόρμα μας. Το κέικ εξαιτίας των φρούτων είναι υγρό και μοιάζει λίγο με σιροπιασμένο. Αν το θέλουμε πιο ξηρό τότε το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για λίγο παραπάνω. Μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα υγείας. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, σύμφωνα με το daddy-cool.gr.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά