Τυρόπιτα της στιγμής


    Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη… στιγμή. Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε…


    Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη… στιγμή.

    Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα ή να συμπληρώσετε το γεύμα σας.

    ΥΛΙΚΑ

    • 3 φύλλα σφολιάτας
    • 600 γρ. φέτα θρυματισμένη
    • 5 αυγά
    • 3 κ.σ γάλα
    • 3 κ.σ βούτυρο
    • 2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
    • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
    • καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
    • Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
    • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
    • Αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
    • Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
    • Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
    • Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
    • Τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

    Πηγή: syntages.me

    Τυρόπιτα έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά

    Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι αυτών των ημερών.

    Η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, καθώς δεν θέλει πολλά υλικά και το βασικό είναι πώς είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά.

    ΥΛΙΚΑ

    • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μια τρύπα στο κέντρο.
    • Μέσα στην τρύπα ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
    • Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
    • Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    πανεύκολη τυρόπιτα έτοιμη στο πι και φι

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά