Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη… στιγμή. Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε…
Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη… στιγμή.
Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα ή να συμπληρώσετε το γεύμα σας.
ΥΛΙΚΑ
- 3 φύλλα σφολιάτας
- 600 γρ. φέτα θρυματισμένη
- 5 αυγά
- 3 κ.σ γάλα
- 3 κ.σ βούτυρο
- 2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
- καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
- Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
- Αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
- Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
- Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
- Τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.
Πηγή: syntages.me
Τυρόπιτα έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά
Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι αυτών των ημερών.
Η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, καθώς δεν θέλει πολλά υλικά και το βασικό είναι πώς είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά βούτυρο (λιωμένο) αλλά και βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 120 ml γάλα
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μια τρύπα στο κέντρο.
- Μέσα στην τρύπα ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί και αδειάστε το μείγμα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η τυρόπιτα να φουσκώσει και να ροδίσει.