Τυρόπιτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης!


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελιές, πιπεριές Φλωρίνης και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, δε…


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελιές, πιπεριές Φλωρίνης και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, δείτε εδώ ένα νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ.

    • 250 γρ φύλλο κρούστας
    • 250 γρ φέτα μαλακή
    • 200 γρ τυρί Κέριγκολντ τριμμένο
    • 1 κρέμα γάλακτος
    • 2 αυγά
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Πιπέρι
    • Ρίγανη
    • Θυμάρι
    • Βασιλικός
    • Ελιές χωρίς κουκούτσι
    • Πιπεριές Φλωρίνης (βάζο)
    • 2 φέτες τυρί γκούντα
    • Σουσάμι (προαιρετικά)

    τυρόπιτα με πιπεριές και ελιές

    • Λαδώνω ένα πυρέξ ορθογώνιο ή στρογγυλό.
    • Στρώνω τα τρία φύλλα λαδώνοντας τα ανάμεσα τους. Λαδώνω και αυτά που εξέχουν.
    • Ανακατεύω τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ εκτός από πιπεριές, ελιές και τις φέτες του γκούντα.
    • Απλώνω τη γέμιση στο ταψί, στρώνω τις ελιές και τις πιπεριές σε φέτες.
    • Αραδιάζω σε κομμάτια τις φέτες του γκούντα.
    • Γυρίζω προς τα πάνω τα φύλλα που εξέχουν και στρώνω τα υπόλοιπα τρία διπλώνοντας τα προς τα μέσα και πάντα λαδωμένα.
    • Χαράσσω σε κομμάτια και ρίχνω σουσάμι.
    • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί κι από κάτω (αντιστάσεις).

    Πηγή: cookpad.com

    Τυρόπιτα της τεμπέλας

    • 5 αυγά
    • 1 ποτήρι του νερού φαρινάπ
    • 500 γρ φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα και ό,τι άλλο επιθυμούμε
    • 3 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • Πιπέρι
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 125 γρ. βιτάμ
    • Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το βιτάμ και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει.
    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα-ένα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
    • Αφού λιώσει το βιτάμ, ρίχνουμε το χυλό στο πυρέξ και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα. Γύρω στα 30-40′ ανάλογα το φούρνο.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά