Το Πάσχα είναι εδώ, η διάθεση για γεύσεις παραδοσιακές και αρωματικές γίνεται πιο έντονη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να γεμίσουμε το σπίτι με μυρωδιές πορτοκαλιού και φρεσκοψημένου σουσαμιού; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μια πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικά για τον καφέ, το σχολείο ή το πασχαλινό τρ…
Το Πάσχα είναι εδώ, η διάθεση για γεύσεις παραδοσιακές και αρωματικές γίνεται πιο έντονη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να γεμίσουμε το σπίτι με μυρωδιές πορτοκαλιού και φρεσκοψημένου σουσαμιού;
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μια πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικά για τον καφέ, το σχολείο ή το πασχαλινό τραπέζι, αυτά τα κουλουράκια είναι απλά, γευστικά και απόλυτα εναρμονισμένα με το πνεύμα των ημερών.
Για τα εύκολα κουλουράκια με σουσάμι
- 1½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμό από πορτοκάλι (φρέσκο)
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.σ. ούζο
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 κ.γ. (κοφτό) σόδα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1/2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.σ. γαρίφαλο
- Όσο πάρει αλεύρι μαλακό (περίπου 1.200 γραμ.)
Για την επικάλυψη
- 3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. σουσάμι
- Λίγα ολόκληρα γαρίφαλα για το κλείσιμο
Εκτέλεση συνταγής
Το Πάσχα είναι εδώ, η διάθεση για γεύσεις παραδοσιακές και αρωματικές γίνεται πιο έντονη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να γεμίσουμε το σπίτι με μυρωδιές πορτοκαλιού και φρεσκοψημένου σουσαμιού;
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μια πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικά για τον καφέ, το σχολείο ή το πασχαλινό τραπέζι, αυτά τα κουλουράκια είναι απλά, γευστικά και απόλυτα εναρμονισμένα με το πνεύμα των ημερών.
Για τα εύκολα κουλουράκια με σουσάμι
- 1½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμό από πορτοκάλι (φρέσκο)
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.σ. ούζο
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 κ.γ. (κοφτό) σόδα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1/2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.σ. γαρίφαλο
- Όσο πάρει αλεύρι μαλακό (περίπου 1.200 γραμ.)
Για την επικάλυψη
- 3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. σουσάμι
- Λίγα ολόκληρα γαρίφαλα για το κλείσιμο
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Νηστίσιμο μενού για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Από σπανακορεβιθάδα και μύδια τηγανητά μέχρι γιουβέτσι θαλασσινών
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι (με τη θερμοκρασία του χεριού λιώνει η ζάχαρη).
- Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά.
- Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ.
- Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρίφαλο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι το νερό και τη ζάχαρη για την επικάλυψη.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια και ένα ένα τα βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή: Argiro.gr
Δείτε και αυτά