Μακαρόνια με κιμά, καρότο και πιπεριά


    Φτιάξτε μακαρόνια με κιμά, καρότο, πιπεριά και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτ…


    Φτιάξτε μακαρόνια με κιμά, καρότο, πιπεριά και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

    • 500 γρ. κιμά
    • 1 καρότο
    • 1 κολοκύθι
    • 1 πιπεριά
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • Αλάτι-πιπέρι
    • Λάδι
    • Λίγη κανέλα
    • 2 κουταλιές πελτέ
    • 1 πακέτο μακαρόνια
    • Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και το σκόρδο και τα σοτάρω όλα μαζί.
    • Μετά ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τον πελτέ και τα φέρνω και αυτά μια γύρα και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κιμάς και βράζω για 30 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά.
    • Φτιάχνω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν είναι έτοιμα όλα σερβίρω.

    Πηγή: cookpad.com

    Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

    • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (κοφτό, πένες, κλπ)
    • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
    • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
    • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
    • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
    • 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
    • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
    • αλάτι και πιπέρι
    • 1 κουταλιά της σούπας κύβο κοτόπουλου, ή ή βόειο ή λαχανικών
    • 3/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
    • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
    • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

    Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, και φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για μακαρόνια αλ ντέντε. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αφήστε στην άκρη.
    • Προθερμάνετε τον φούρνου στους 190C.

    Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά. ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε και φυλάξτε σε μπολ.

    • Λιώστε το 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι.
    • Συνεχίστε να μαγειρεύετε ενώ ανακατεύετε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. και αρχίστε να ρίχνετε τα 4 φλυτζάνια από το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
    • Σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Χτυπήστε ελαφρά να ανακατωθεί στην συνέχεια βάλτε αυτό το μείγμα στην άσπρη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και έχετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε για να πυκνώσει τελείως. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε και τον κύβο.
    • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε όλα τα τυριά σας Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και βάλτε την έτοιμη πια σάλτσα σας στην κατσαρόλα που έχετε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
    • Στρώστε τα μακαρόνια που έχετε ετοιμάσει με την σάλτσα σε ένα ταψί, σκορπίστε από επάνω το μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά,
    • Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά