Λαχταριστή τυρόπιτα κανταΐφι!


    Μετά την εύκολη τυρόπιτα με δύο υλικά, ανακαλύψαμε μια τυρόπιτα η οποία αντί για φύλλο σφολιάτας έχει κανταΐφι! Είναι πεντανόστιμη και σίγουρα πρέπει να την φτιάξετε!Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και τη…


    Μετά την εύκολη τυρόπιτα με δύο υλικά, ανακαλύψαμε μια τυρόπιτα η οποία αντί για φύλλο σφολιάτας έχει κανταΐφι! Είναι πεντανόστιμη και σίγουρα πρέπει να την φτιάξετε!

    Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση!

    Υλικά

    ½ κιλό Φύλλο Κανταΐφι
    2 κούπες Φέτα
    ½ κούπα Ροκφόρ
    ½ κούπα Κασέρι
    ½ κούπα Γραβιέρα
    Πιπέρι
    1 κούπα Βούτυρο (λιωμένο)
    2 κούπες Γάλα
    250ml Κρέμα Γάλατος
    6 Αυγά

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε τη γέμιση χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τα τρία αυγά και ρίχνουμε όλα τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Μοιράζουμε το φύλλο σε δύο μέρη, ανοίγουμε το πρώτο και αρχίζουμε να το μαδάμε.
    Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση με τα τυριά.
    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση, περιχύνοντας το λιωμένο βούτυρο.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα αυγά και ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και σχηματίζουμε τα κομμάτια κόβοντας μία μία τις μερίδες τώρα γιατί αργότερα το κανταΐφι ξεροψήνετε και δεν κόβετε ωραία.
    Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα.

    foodlove.gr

    Πεντανόστιμη τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού!

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού, μετά την χθεσινή τυρόπιτα που σας ξετρέλανε!

    Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

    Στατικά

    550-600 γρ αλεύρι
    200 γρ Φέτα
    1 ξηρή μαγιά
    50 ml σπορέλαιο
    200 ml γιαούρτι
    100 ml γάλα
    2 αυγά
    1 κουταλιά ζάχαρη
    Λίγο αλάτι

    Οδηγίες

    Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
    Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
    Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
    Δείτε ακόμα: Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

    Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
    Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
    Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγη πάπρικα.
    Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
    Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
    Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών.
    Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά