Σκέτο λουκούμι: Πως να φτιάξεις το καλύτερο χοιρινό στο φούρνο


    Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στη ζωή που μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση ενός καλομαγειρεμένου χοιρινού στο φούρνο. Ζουμερό, τρυφερό και με τραγανή πέτσα που λιώνει στο στόμα, αυτό το πιάτο είναι η απόλυτη έκφραση της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Όμως, τι κάνει το χοιρινό «σκέτο λουκούμι»; Η σωστή επιλογή κοπής, το προσεκτικό μαρινάρισμα και φυσικά το κατάλληλο ψήσιμο. Δείτε επίσης: Νηστίσι…


    Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στη ζωή που μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση ενός καλομαγειρεμένου χοιρινού στο φούρνο. Ζουμερό, τρυφερό και με τραγανή πέτσα που λιώνει στο στόμα, αυτό το πιάτο είναι η απόλυτη έκφραση της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Όμως, τι κάνει το χοιρινό «σκέτο λουκούμι»;

    Η σωστή επιλογή κοπής, το προσεκτικό μαρινάρισμα και φυσικά το κατάλληλο ψήσιμο.

    Τι θα χρειαστείς για το χοιρινό στο φούρνο

    • 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού (πάχους 2.5 -3 εκατ.)
    • 1 φέτ. μπέικον
    • 8 πατάτες μέτριες
    • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο(με τη φλούδα του-κομμένο οριζόντια στη μέση)
    • 2 ζουμερά λεμόνια (χυμός)
    • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ρίγανη αποξ.
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Δείτε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα με φρέσκο δυόσμο και απίστευτα τραγανό φύλλο

    Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα στη ζωή που μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση ενός καλομαγειρεμένου χοιρινού στο φούρνο. Ζουμερό, τρυφερό και με τραγανή πέτσα που λιώνει στο στόμα, αυτό το πιάτο είναι η απόλυτη έκφραση της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Όμως, τι κάνει το χοιρινό «σκέτο λουκούμι»;

    Η σωστή επιλογή κοπής, το προσεκτικό μαρινάρισμα και φυσικά το κατάλληλο ψήσιμο.

    Τι θα χρειαστείς για το χοιρινό στο φούρνο

    • 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού (πάχους 2.5 -3 εκατ.)
    • 1 φέτ. μπέικον
    • 8 πατάτες μέτριες
    • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο(με τη φλούδα του-κομμένο οριζόντια στη μέση)
    • 2 ζουμερά λεμόνια (χυμός)
    • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ρίγανη αποξ.
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Δείτε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα με φρέσκο δυόσμο και απίστευτα τραγανό φύλλο

    1. Διαλέγουμε χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος περίπου 2,5-3 εκατοστά.
    2. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα.
    3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί 30×24 εκατ.
    4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το μπέικον σε κομματάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    5. Κόβουμε το σκόρδο οριζόντια στη μέση και το μπήγουμε ανάμεσα στις πατάτες.
    6. Ακουμπάμε τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες.
    7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι το χοιρινό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
    8. Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
    9. Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο να σφραγίζει ερμητικά γύρω γύρω.
    10. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και οι πατάτες να λιώνουν στο στόμα.
    11. Πρέπει οι πατάτες να πιούν όλα τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι τους!

    Argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά