Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα: Η τέλεια επιλογή για την νηστεία


    Μία εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας χταπόδι με έναν διαφορετικό τρόπο. Δημιουργείστε μία εύκολη σαλάτα με μαυρομάτικα την οποία μπορείται να συνοδέψετε με ξύδι για έξτρα γεύση. Παρακάτω η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τις συμβουλές της για να σας βγει πιο απολαυστική από ποτέ! Δείτε επίσης: Μακαρόνια με 4 διαφορετικά τυριά – Η κρεμώδη σάλτσα θα “ταξιδέψει” τον ουρανίσκο…


    Μία εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας χταπόδι με έναν διαφορετικό τρόπο. Δημιουργείστε μία εύκολη σαλάτα με μαυρομάτικα την οποία μπορείται να συνοδέψετε με ξύδι για έξτρα γεύση. Παρακάτω η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει τις συμβουλές της για να σας βγει πιο απολαυστική από ποτέ!

    Δείτε επίσης: Μακαρόνια με 4 διαφορετικά τυριά – Η κρεμώδη σάλτσα θα “ταξιδέψει” τον ουρανίσκο σας

    Υλικά

    Για το χταπόδι σαλάτα

    • 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
    • 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
    • 4-5 κόκκοι πιπέρι
    • 2 καρδιές μαρουλιού
    • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
    • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
    • Λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
    • 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
    • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
    • Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο.
    • Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.
    • Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά