Νηστίσιμη συνταγή για εκείνους που τηρούν τη νηστεία της Σαρακοστής. Πρόκειται για μία εύκολη και οικονομική συνταγή. Το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.ΥλικάΕκτέλεση
Κουνουπίδι γιαχνί – Νηστίσιμο και πεντανόστιμο
Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε τσαμπάκια με…
Νηστίσιμη συνταγή για εκείνους που τηρούν τη νηστεία της Σαρακοστής. Πρόκειται για μία εύκολη και οικονομική συνταγή. Το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Διαβάστε επίσης
Κουνουπίδι γιαχνί – Νηστίσιμο και πεντανόστιμο
Υλικά
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 30 γρ λευκό ξύδι
- Λίγο νερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 400 γρ ντομάτες κονκασέ
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 κτγ αλάτι
- 400 γρ νερό
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε τσαμπάκια με ένα μαχαίρι.
Το βάζουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά με λευκό ξίδι μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε μετρίου πάχους κύβους , τα καρότα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδου και στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού καψει καλά μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες , τα καρότα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου, την ντομάτα κονκασέ , το αλάτι , το πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και αφού το ανακατέψουμε ελαφρώς προσθέτουμε το νερό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το κουνουπίδι γιαχνί είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!
Δείτε και αυτά