Γλυκό ψυγείου: Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό, σερβιρισμένο σε μπολ ή ποτήρι, γαρνιρισμένο με μπόλικη σαντιγί και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα το Athensmagazine.gr…
Γλυκό ψυγείου: Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό, σερβιρισμένο σε μπολ ή ποτήρι, γαρνιρισμένο με μπόλικη σαντιγί και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για γλυκό ψυγείου της… βαρεμάρας.
Υλικά συνταγής
- 500 ml γάλα πλήρες
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 30 γρ. [6 κ.γ.] κορν φλάουερ
- 25 γρ. [5 κ.γ.] κακάο
- 500 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη
- 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.
- Αφήνετε να βράσει για 2′ από το σημείο βρασμού, σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
- Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC.
- Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.
- Λιώνετε βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού.
- Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνετε όσο χρειαστεί μέχρι να σιροπιαστεί καλά.
- Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα.
- Την αποσύρετε από τη φωτιά.
Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.
Πηγή:olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά