Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί να «τσιμπήσει» για πρωινό σπιτικά και πανεύκολα στην εκτέλεση τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι;Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και μέλι: «Θα σαλέψει» ο ουρανίσκος σουΕίναι το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να «κολλήσετε» ακόμη περισότερο!Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα γούστα μας και έτσι εκτός…
Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί να «τσιμπήσει» για πρωινό σπιτικά και πανεύκολα στην εκτέλεση τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι;
Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και μέλι: «Θα σαλέψει» ο ουρανίσκος σου
Είναι το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να «κολλήσετε» ακόμη περισότερο!
Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα γούστα μας και έτσι εκτός από τυροπιτάκια, να φτιάξουμε κιμαδοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κ.ά.
Υλικά
Μερίδες: 20 – 25 κομμάτια
-
1 αυγό
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας
-
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
300 γρ. τρίμμα φέτας
-
1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Άλειμμα
-
1 κρόκος αυγού
-
2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
-
Για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
-
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
-
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
-
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
-
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
-
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
-
Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.
-
Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.
-
Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.
-
Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
-
Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
-
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.