Λαχταράτε ένα σοκολατένιο γλυκό που να είναι τόσο εύκολο στην προετοιμασία όσο και απολαυστικό στη γεύση; Αυτό το πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι η τέλεια λύση! Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο, αφράτο και γεμάτο σοκολατένια ένταση γλυκό. Ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη ή απλά θέλουν μια εναλλακτική συνταγή χωρίς περίπλοκες δια…
Λαχταράτε ένα σοκολατένιο γλυκό που να είναι τόσο εύκολο στην προετοιμασία όσο και απολαυστικό στη γεύση; Αυτό το πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι η τέλεια λύση! Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο, αφράτο και γεμάτο σοκολατένια ένταση γλυκό. Ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη ή απλά θέλουν μια εναλλακτική συνταγή χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.
Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμο μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό!
Τι θα χρειαστείτε για το κέικ
- 180 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 6 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (210 γρ.)
- 6 κρόκους αυγών μεγάλου μεγέθους (150 γρ.)
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για την επάλειψη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Πίστα στο air fryer σε χρόνο dt – Τα βήματα
Λαχταράτε ένα σοκολατένιο γλυκό που να είναι τόσο εύκολο στην προετοιμασία όσο και απολαυστικό στη γεύση; Αυτό το πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι η τέλεια λύση! Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο, αφράτο και γεμάτο σοκολατένια ένταση γλυκό. Ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη ή απλά θέλουν μια εναλλακτική συνταγή χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.
Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμο μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό!
Τι θα χρειαστείτε για το κέικ
- 180 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 6 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (210 γρ.)
- 6 κρόκους αυγών μεγάλου μεγέθους (150 γρ.)
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για την επάλειψη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Πίστα στο air fryer σε χρόνο dt – Τα βήματα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκ. και αφήστε τη στην άκρη.
- Φτιάξτε το κέικ. Με ένα μαχαίρι κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄ σε χαμηλή ισχύ να λιώσει η σοκολάτα. Βγάλτε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Κατόπιν προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές στην επιφάνειά τους.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει το μείγμα και να έχετε μια μαρέγκα που σχηματίζει σκληρές κορυφές στην επιφάνεια. Προσθέστε το 1/4 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ενσωματώστε την ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
- Ψήστε το κέικ. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε στην αρχή και λειάνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 170 °C στον αέρα για περίπου 30΄-35΄ μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας. Αποσύρετε από το φούρνο, μεταφέρετε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρετε και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.