Τα μυστικά της Αργυρώς για το παραδοσιακό τζατζίκι


    Εύκολη παραδοσιακή κλασική συνταγή για τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με 7 υλικά σε 20 λεπτά και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Μάθε να το φτιάχνεις και εσύ!Συνδύασε το τζατζίκι σου με χοιρινά σουβλάκια: Πως να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα για να βγουν ζουμεράargiro.gr


    Εύκολη παραδοσιακή κλασική συνταγή για τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με 7 υλικά σε 20 λεπτά και δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Μάθε να το φτιάχνεις και εσύ!

    Πως να φτιάξεις το τζατζίκι της Αργυρώς

    Υλικά

    • 2 συσκ. γιαούρτι στραγγιστό (400 γραμ.)
    • 2 – 4 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 αγγούρι
    • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
    • Λίγο αλάτι

    Συνδύασε το τζατζίκι σου με χοιρινά σουβλάκια: Πως να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα για να βγουν ζουμερά

    Εκτέλεση

    • Το τζατζίκι πρέπει να γίνει κρεμώδες και να έχει μια ισορροπία στη γεύση.
    • Πρώτα θα τρίψουμε το αγγούρι σχεδόν κάθετα στον τρίφτη, ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τη καρδιά του.
    • Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος όλη η καρδιά του θα μείνει στο χέρι μας.
    • Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ιδρώσει.
    • Στίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
    • Για να το στραγγίσουμε ακόμη καλύτερα, το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα.
    • Πιάνουμε τις άκρες της και την στρίβουμε ελαφρά. Με την πίεση θα φύγει όλη η υγρασία του αγγουριού και θα στεγνώσει σωστά. Αλλιώς, θα αραιώσει η κρεμώδης, πλούσια υφή του.
    • Πολτοποιούμε το σκόρδο.
    • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
    • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο (από 2-4 σκελίδες).
    • Βάζουμε το ξύδι από κρασί, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον αλλά και την οξύτητα της γεύσης και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα ξύδι.
    • Τέλος, βάζουμε τον άνηθο και το δυόσμο.
    • Ανακατεύουμε και παγώνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο.
    • Έτοιμο και δροσερό με δύο σταγόνες λάδι.
    • Συντηρείται σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες. Μετά την πρώτη μέρα, είναι ακόμα πιο νόστιμο και αρωματικό.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά