Τυρόπιτα σουρωτή… στο άψε σβήσε


    Ψάχνετε τη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη σουρωτή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και με μονάχα έξι υλικά….


    Ψάχνετε τη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο σνακ; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη σουρωτή τυρόπιτα, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και με μονάχα έξι υλικά.

    Εφόσον, όμως, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, τότε σίγουρα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στη γαλατόπιτα της γιαγιάς.

    Τυρόπιτα σουρωτή

    Υλικά

    • 1 κιλό φύλλο κρούστας
    • 600 γρ τυρί φέτα (πρόβειο)
    • Μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά
    • 3 αυγά
    • 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα (χωρίς ζάχαρη)
    • Μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα και καλαμποκέλαιο

    Εκτέλεση

    • Βουτυρώνουμε το ταψί καλά με μαργαρίνη
    • Ετοιμάζουμε τρίβουμε τα τυριά σε χοντρά τρίμματα σ ένα σκεύος
    • Σε άλλο βάζουμε τη μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο.
    • Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το πρώτο φύλλο με πινέλο.
    • Επάνω τοποθετούμε το δεύτερο (κανονίζουμε να ναι ίσα) και λαδώνουμε επίσης.
    • Σκορπάμε μπόλικο τρίμα τα τυριά σ όλη την επιφάνεια.
    • Με τα δύο μας χέρια σέρνουμε από πάνω και κλείνουμε σαν πιέτες το φύλλο.
    • Το τοποθετούμε στο ταψί κάθετα στο ταψί.
    • Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα
    • 2 φύλλα λαδωμένα μαζί, γέμιση δίπλωμα σε πιέτα και τοποθετούμε δίπλα κολλητά στο ταψί.
    • Όταν τελειώσουμε χτυπάμε 3 αυγά καλά και προσθέτουμε το αναψυκτικό σόδα
    • Θ αρχίσει να αφρίζει φουσκώνει!
    • Τότε περιχύνουμε επάνω την πίτα.
    • Κανονίζουμε να πάει παντού.
    • Κουνάμε λίγο το ταψί και ψήνουμε σε χαμηλό έως μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.

    Λαχταριστή τυρόπιτα, έτοιμη σε 5 λεπτά!

    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα μέσα σε… 5 λεπτά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

    • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    • 100 γρ βούτυρο
    • 200 γρ γάλα
    • 1/2 κτγ αλάτι
    • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
    • 300 γρ τυρί φέτα
    • 2 μεσαία αυγά
    • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
    • Ξεκινάμε τη συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
    • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
    • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται. Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
    • Σε ένα πυρέξ βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C. Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά