Cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν – Τα δύο μυστικά για την τέλεια κρέμα


    Οι γιορτές πέρασαν, αλλά πολλά από τα γλυκά περίσσεψαν και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια λύση για να τα αξιοποιήσετε! Τι λέτε για cheesecake με μελομακάρονα; Δεν θέλει κόπο, είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και είναι άκρως απολαυστικό!Δείτε επίσης: Γαλακτομπούρεκο της Αργυρώς: Εύκολο και γρήγορο με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτιΠηγή: argiro.gr


    Οι γιορτές πέρασαν, αλλά πολλά από τα γλυκά περίσσεψαν και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια λύση για να τα αξιοποιήσετε! Τι λέτε για cheesecake με μελομακάρονα; Δεν θέλει κόπο, είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και είναι άκρως απολαυστικό!

    Πώς θα φτιάξετε το τέλειο cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

    Υλικά

    Για τη βάση

    • 250 γρ. μελομακάρονα που περίσσεψαν
    • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

    Για την κρέμα cheesecake

    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
    • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
    • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

    Για τη σάλτσα βύσσινο

    • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
    • 10 γρ. κορν φλάουρ

    Δείτε επίσης: Γαλακτομπούρεκο της Αργυρώς: Εύκολο και γρήγορο με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι

    Εκτέλεση

    • Αλέθουμε ή τρίβουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με τα χέρια σε ένα μπολ, δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
    • Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
    • Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρύμματα .
    • Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
    • Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
    • Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
    • Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
    • Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
    • Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
    • Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία, με βελούδινη υφή.
    • Αδειάζουμε την κρέμα για το γλυκό πάνω στη βάση με τα τρίματα.
    • Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
    • Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

    Για τη σάλτσα

    • Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
    • Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
    • Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
    • Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
    • Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Την απλώνουμε στη παγωμένη βάση.

    Μυστικά

    • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
    • Αν περισσέψει, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά